13 Ιανουαρίου 2012

στόχοι

Για να είμαι και να νοιώθω καλά με τον εαυτό μου τώρα τη νέα χρονιά που έρχεται θα πρέπει να κάνω κατ αρχήν μια μικρή ανασκόπηση της χρονιάς που πέρασε για να δω τι πέτυχα, που έκανα λάθη, τι μαθήματα πήρα.
Παίρνω χαρτί και μολύβι και χωρίς πίεση, με ηρεμία, αφήνω τον εαυτό μου να  ξαναθυμηθεί όλα όσα πέτυχα , τη χρονιά που πέρασε και είμαι περήφανη   δυνατή και χαρούμενη. Μετά ξαναθυμάμαι, χωρίς να κρίνω τον εαυτό μου, που έκανα λάθος, ποιους στεναχώρησα, τι δεν πήγε καλά. Και βέβαια  μετά καταγράφω τι μαθήματα πήρα από όλα αυτά τα γεγονότα .
Έχοντας  στο μυαλό μου, αλλά γραμμένα και στο χαρτί, τις επιτυχίες , τα λάθη και τα μαθήματα που πήρα την προηγούμενη χρονιά , ξεκινώ να βάζω τους στόχους μου για την καινούργια χρονιά. Στόχοι που θα με κάνουν να ζω την κάθε μου μέρα όμορφα, χαρούμενα, αισιόδοξα δημιουργικά  και  κυρίως συνειδητά.
Αρχίζοντας να σκέφτομαι τους στόχους ξεκαθαρίζω μέσα μου ότι θα ήταν καλύτερα να δω
για κάθε  τομέα της ζωή μου ξεχωριστά τι στόχους θα πρέπει να βάλω.
Γράφω τους  τομείς της ζωής μου, όπως π.χ. είμαι γυναίκα, είμαι μάνα, είμαι κόρη, είμαι εργαζόμενη, είμαι σύντροφος, είμαι ταξιδεύτρια, είμαι φροντιστής του εαυτού μου, και για κάθε τομέα χωριστά τους στόχους  μου.
 Οι στόχοι θα  πρέπει
 Να είναι  συγκεκριμένοι. π.χ. στον τομέα του είμαι κόρη να βάλω στόχο να επισκέπτομαι την μητέρα μου μια φορά κάθε δέκα μέρες.
Να έχουν χρονικό όριο δηλαδή στον τομέα  π.χ. θέλω να ταξιδεύω,  να βάλω στόχο να κάνω δύο ταξίδια στη χώρα μου, ένα τον Μάϊο και ένα τον Νοέμβριο.
 Να αρχίζουν με ρήμα και βέβαια να είναι πραγματοποιήσιμοι .
Σε ένα φύλλο χαρτί  γράφω  τους πιο σπουδαίους στόχους μου και φροντίζω να τους βλέπω  κάθε μέρα.

Καλή χρονιά, καλή επιτυχία
Ελένη Παπακωνσταντίνου