14 Νοεμβρίου 2012

γενική καθαριότητα



Από χθες ξεκίνησα γενική καθαριότητα του σπιτιού. Να κατεβάσω κουρτίνες, να πλύνω τα τζάμια, να ανεβώ στη σκάλα για να φτάσω τα πιο ψηλά σημεία. Να ξαραχνιάσω, να σκουπίσω , να σφουγγαρίσω, να γυαλίσω τα ασημικά. Να στρώσω  τα χαλιά . Με λίγα λόγια να ετοιμάσω το σπίτι για το χειμώνα .Να είναι καθαρό, περιποιημένο, όμορφο.
Να μπορούμε να ζούμε μέσα σε ένα καθαρό και περιποιημένο σπίτι.
Τι κάνω για να έχω έναν  καθαρό όμορφο εαυτό;
Μήπως όπως καθαρίζω το σπίτι χρειάζεται να βρω το χρόνο , τη δύναμη, το κουράγιο και τη θέληση να αρχίσω να καθαρίζω και το μέσα μου; Να φέρω στο τώρα  κάποιες μνήμες από τα παιδικά μου χρόνια ακόμα, που όταν τα θυμάμαι με θυμώνουν και μου δημιουργούν ταραχή;  Τον τσακωμό με την φίλη όταν ήμασταν 18 χρονών και που ακόμα τώρα που το σκέφτομαι, με πληγώνει και με εξαγριώνει; Την απογοήτευση για την  αποτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις;  Και πόσα άλλα γεγονότα που έχω αφήσει μέσα μου να παραμένουν σαν σκόνη επάνω σε έπιπλα, σαν αράχνη στη κρυφή γωνία;
Όλα αυτά τα γεγονότα παραμένουν μέσα μου και κρατούν  την ενέργειά μου, που την χρειάζομαι κάθε μέρα. Ενέργεια  που μου δημιουργεί θυμό, άρνηση, απογοήτευση.
Καιρός είναι να πάρω την απόφαση, και με το ξεσκονόπανο στο χέρι, που είναι η αγάπη για μένα, να φέρω ένα- ένα τα γεγονότα που με ενοχλούν, να τα αναλύσω, να πάρω το μάθημα, να κατανοήσω συμπεριφορές, να συγχωρήσω  και να τα αφήσω πίσω. Χωρίς να με επηρεάζουν, χωρίς να μου δημιουργούν προβλήματα, χωρίς να κρατούν την πολύτιμη ενέργειά μου που την χρειάζομαι  για να ζω το τώρα μου. Για να μπορώ να ζω με έναν όμορφο καθαρό εαυτό .
 Ελένη Παπακωνσταντίνου