6 Φεβρουαρίου 2016

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ



Στο διάσημο βιβλίο αυτοβοήθειας του Ψυχολόγου Dr Joseph Murphy «Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ» (Εκδόσεις Διόπτρα), ο συγγραφέας υποστηρίζει ένθερμα ότι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να θεραπευτεί από κάθε ασθένεια με τη δύναμη του υποσυνείδητου. Έτσι, σε κάποιο σημείο του βιβλίου γράφει περιληπτικά τα 10 πράγματα που χρειάζεται να θυμόμαστε περιληπτικά για τη θεραπεία.
Όσα χρειάζεστε για τη θεραπεία, περιληπτικά
1. Ανακαλύψτε τι είναι αυτό που σας θεραπεύει. Συνειδητοποιήστε ότι εφόσον δοθούν στο υποσυνείδητο σας οι κατάλληλες οδηγίες, αυτό θα θεραπεύσει το σώμα και το νου σας.
2. Αναπτύξτε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να διαβιβάζετε τα αιτήματα ή τις επιθυμίες σας στο υποσυνείδητο σας.
3. Φανταστείτε αυτό που θέλετε και αισθανθείτε ότι αποτελεί ήδη πραγματικότητα. Εμμείνετε και θα έχετε αποτελέσματα.
4. Συνειδητοποιήστε τι είναι η πίστη. Έχετε υπόψη σας πως η πίστη είναι μια σκέψη που έχετε μέσα σας και πως δημιουργείτε ό,τι σκέφτεστε.
5. Είναι ανόητο να πιστεύετε στην αρρώστια και σε κάτι που θα σας βλάψει. Πιστέψτε στην τέλεια υγεία, την ευημερία, τη γαλήνη, τον πλούτο και τη θεία καθοδήγηση.
6. Οι σπουδαίες και ευγενείς σκέψεις που συνηθίζετε να κάνετε, γίνονται πραγματικότητα.
7. Χρησιμοποιήστε τη δύναμη της προσευχής στη ζωή σας. Διαλέξτε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, μια ιδέα ή μια νοερή εικόνα. Νοερά και συναισθηματικά γίνετε ένα με αυτή την ιδέα και, εφόσον μείνετε προσκολλημένοι σε αυτή την εσωτερική πραγματικότητα, η επιθυμία σας θα εκπληρωθεί.
8. Να θυμάστε πάντα ότι αν θέλετε πραγματικά τη δύναμη της θεραπείας, μπορείτε να την αποκτήσετε μέσω της πίστης. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξέρετε πώς λειτουργεί το συνειδητό και το υποσυνείδητο σας. Η πίστη έρχεται με την κατανόηση.
9. «Τυφλή πίστη» σημαίνει ότι ένα άτομο μπορεί να θεραπεύει χωρίς καμιά επιστημονική γνώση σχετικά με τις δυνάμεις που επενεργούν.
10. Μάθετε να προσεύχεστε για τους αγαπημένους σας που είναι άρρωστοι. Ηρεμήστε το νου σας και οι σκέψεις σας για υγεία, ζωτικότητα και τελειότητα που δρουν μέσω του ενός, συμπαντικού, υποκειμενικού νου, θα γίνουν αισθητές και αντιληπτές ως πραγματικότητα στο υποσυνείδητο του αγαπημένου σας προσώπου.
http://enallaktikidrasi.com