23 Ιουλίου 2011

Αλλαγή

Θέλω να κάνω μια αλλαγή στη ζωή μου……………………
Θέλω να αλλάξω μια συνήθεια …………….που με βλάπτει……………
Θέλω να αλλάξω τον τρόπο σκέψης……………τον τρόπο  συμπεριφοράς………..
Η αλλαγή είναι μια δύσκολη και επώδυνη κατάσταση. Είναι ένας μικρός θάνατος που χρειάζεται να  συμβεί μέσα μας, για να πάρει τη θέση του κάτι καινούργιο.
Η αλλαγή θέλει μεγάλη προσπάθεια και ισχυρή θέληση. Θέλει πίστη, υπομονή, επιμονή και σταθερότητα.
Αλλάζω σημαίνει ότι συνειδητά σταματάω να πιστεύω για αληθινή μία πεποίθηση που έχω και στη θέση της τοποθετώ μία άλλη.
Μη νομίσεις ότι είναι εύκολη υπόθεση να σταματήσεις, να καταργήσεις μία συνήθεια χρόνων. Θα γαντζωθεί επάνω σου, θα σου δημιουργήσει προβλήματα,  αρνητικά συναισθήματα, τύψεις, ενοχές, πόνο, ανάγκη εξάρτησης.
Δεν φεύγει εύκολα από τη ζωή σου, δεν παραδίδει τα όπλα. Σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι μια ξεχωριστή οντότητα η συνήθεια , που θα πρέπει να την καλοπιάσεις, να συζητήσεις μαζί της . Θα σε κάνει να νοιώθεις πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την ύπαρξή της, θα σου δημιουργήσει  σωματικά και νοητικά προβλήματα, θα σε κάνει να αγανακτήσεις που αποφάσισες να αλλάξεις.
Θα χρειαστεί για ένα διάστημα να έχεις συνειδητά εστιάσει στη νέα κατάσταση, που θέλεις να υπάρχει στη ζωή σου. Να αρχίσεις να κάνεις συνήθεια το νέο, το καινούργιο. Αυτό μπορείς να το πετύχεις μόνο με την επανάληψη, όπως κάναμε με την προπαίδεια, όταν ήμασταν στο δημοτικό σχολείο.
Η  επανάληψη είναι ο βοηθός της συνήθειας. Κάθε στιγμή, κάθε επανάληψη και ένα μικρό βήμα προς τον στόχο της αλλαγής. Σταθερά, συνειδητά , αποφασιστικά, με αγάπη για σένα.

 Ελένη Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: